
Jak wygrać na loterii?
Nie raz pewnie zdziwiła Cię cena kilku produktów wrzuconych do koszyka, a kwota, którą musisz zapłacić przebiła twoje myśli. Zobacz, stoły bogaczy, którzy bardzo chętnie wydają mnóstwo pieniędzy na najdroższe potrawy świata.
Ta najdroższa potrawa pobiła rekord cenowy i została sprzedana za 625 tysięcy złotych. Trufle same w sobie są drogie, ale żadna nie dotarła do takiego olbrzymiego pułapu cenowego. Powodem tak zawrotnej ceny jest trudna możliwość ich uprawy, a ich delikatność pobiła jeszcze bardziej cenę. Białe trufle nazywane są „ Białym Złotem” i jest to najdroższy rodzaj tych grzybów. Biała trufla z Alby ważyła 1,51 kg i kupił ją inwestor z Hong Kongu.
Stworzona przez szkockiego kucharza Domenico Corolle, który znany jest z tego, że na swoich pizzach tworzy portrety słynnych ludzi. Ten utalentowany kucharz prowadzi swoją restaurację w Glasgow pod nazwą „ Bella Napoli”. Najdroższa pizza została sprzedana za 16 400 tysięcy złotych, a jej inspiracją był film o Jamesie Bondzie. Składnikami za które trzeba tak słono zapłacić to homary marynowane w koniaku, kawior nasączony szampanem, sos pomidorowy, szkocki wędzony łosoś, prosiutto, medaliona z dziczyzny polane octem balsamicznym. Kwintesencją tej całości było posypanie pizzy 24-karatowym złotem.
Najdroższe potrawy to na pewno kawior jest produktem luksusowym, już od dawien dawna. Jego ceny biły po oczach, jednak nie tak jak cena kawioru „Almas” produkowanego w Iranie. Został sprzedany z 100 tysięcy złotych. Kawior pochodzi z ikry białych jesiotrów z Morza Kaspijskiego i istnieje tylko jeden sklep, gdzie można go kupić. Jest to Almas Caviar House & Prunier w Picadilly w Londynie. Opakowanie tego kawioru też może poszczycić się 24- karatowym złotem.
Ten arbuz to bardzo rzadki owoc, hodowany tylko na wyspie Hokkaido w Japonii. Rocznie uprawia się go zaledwie 10 000 tysięcy sztuk. Ten owoc ważył 8 kilogramów,a cena za jaką został sprzedany to 24 000 tysiące.
Ten burger osiągnął taką cenę przez swojego hamburgera w środku. Ten kotlet został zrobiony z wołowiny zapłodnionej przez kontrowersyjną metodę – in vitro.